, ,

Apps, websites and boeken voor meditatie en inspiratie.

 

Voor jullie om te delen en waar ik nog dagelijks mijn inspiratie uit haal:

 

Meditatie:

  • VGZ– (gratis) Er zijn veel verschillende oefeningen,  body scan’s, ademhalingsoefeningen en visualisaties. Doe je oortjes in en je kan ze overal doen, thuis, op je werk of in de trein, lang of kort. Net hoe het jou uitkomt.
  • Heart Chakra Meditation – Heerlijke muziek voor hart meditatie. Door er gewoon al naar te luisteren wordt je ontspannen en voel je je hart groeien met liefde.
  • Chopra & Deepak 21-day meditation experience (Engels, gratis en betaald).Dit vind ik persoonlijk een hele fijne app. Ik vind mediteren fijn, maar ik wil ook graag begrijpen hoe onze interne wereld nou precies werkt. Naast meditaties laten Oprah en Deepak je bewust worden van je eigen denkpatronen en waardoor deze denkpatronen ontstaan.

 

Positief denken:

Justbeyou.nl – Een website over positief in het leven staan en zelfvertrouwen. Op de momenten dat ik uitgedaagd wordt, zakelijk of privé, helpt deze site mij om weer even herinnert te worden waar het nou echt om draait en dat is gelukkig zijn met jezelf. Over jouw eigen pad blijven bewandelen, dankbaar zijn en een goede dosis zelfvertrouwen. Ze hebben ook een leuk boekje die je kan bestellen om al je gedachten en mooie moment in op te schrijven

 

Boeken:

  • De Kracht van het NU

Volgens Eckhart Tolle is lichaamsbewustzijn een belangrijke poort tot het NU, welke bij zal dragen tot een nieuw bewustzijn. Bijvoorbeeld middels Tai Chi, Chi Kung (Qi Gong), holistische massage, meditatie, mindfulness. Leesvoer over hoe je je gedachten en gevoelens van elkaar  kan leren onderscheiden door in het NU te blijven.

  • Synchronicity van Joseph Jaworski – The innerpath to leadership hoe je het kan laten ontvouwen door te vertragen en mee te gaan in de flow. “Soms is mijn grootste daad van betrokkenheid zitten en wachten totdat ik weet wat ik vervolgens moet doen.”