,

Be the Best you can BE

Sinds ik blogs schrijf moet ik er soms wel aan wennen dat andere mensen hier ook iets over vinden. Misschien was het nogal naïef van mezelf dat ik daar geen rekening mee had gehouden, want als je persoonlijke verhalen en je visie op Sociale Media zet, dan is de kans groot dat dit kan gebeuren.

Het ging mij er alleen niet zozeer om dat iemand zijn mening gaf, ik ben daar alleen maar blij mee en ik hoop eerlijk gezegd dat meerdere mensen dit zouden doen (bij deze een uitnodiging :)) Waar ik moeite mee had was dat er een oordeel aan hing.

Ik had in mijn laatste blog geschreven dat ik slordig was met mijn administratie. Zijn mening daarop was dat ik hierdoor niet betrouwbaar overkwam en dat een coach naar zijn mening moet overkomen als iemand waar je vertrouwen in hebt en op wie je kan bouwen.

Nou ben ik het met hem eens dat betrouwbaarheid binnen mijn beroep als Coach heel belangrijk is.  Ik heb geheimhoudingsplicht en dat betekent dat alles wat er binnen mijn coaching sessies gezegd wordt, vertrouwelijk is. Wat ik wilde, door mezelf niet als perfect neer te zetten, dat het voor bewustzijn zou zorgen en dat het mensen verder  zou helpen met hun eigen vraagstuk.

Het laatste wat ik zou willen is dat mensen vinden dat ik niet betrouwbaar overkom als Coach. En wat nu?? Het staat erop, een heleboel mensen hadden dit artikel al gelezen.

Ik besloot een aantal vrienden en vriendinnen om hun mening te vragen en zelf ook eens goed na te denken wat ik hier nou van vond. En ik betrapte mezelf erop dat ik me liet beïnvloeden door de mening van mijn omgeving, dat ik mezelf aan het oordelen was en negatief naar beneden trok.

Als je nieuwe keuzes wilt maken in je leven of in je werk, als je een nieuw pad inslaat of iets doet waar jij in gelooft, dan is de kans groot dat je belemmeringen tegenkomt. Belemmeringen die je onzeker kunnen maken of je wel het juiste doet. Het is de uitdaging om, ondanks deze belemmeringen, toch je eigen koers te blijven varen. Dat je niet twijfelt aan jezelf of jezelf oordeelt.

De aandacht voor die belemmeringen zijn belangrijk. Word je bewust van je automatische denk en gedragspatronen, want als je hier in schiet dan krijg je het niet voor elkaar om je dromen en verlangen waar te maken. Door ervan bewust te zijn gun je jezelf ruimte, zodat je keuzes kan maken en gedrag kan vertonen vanuit wat jij wilt. Iedereen kijkt vanuit zijn eigen lens en de grootste uitdaging is om jezelf te blijven in een wereld waarin iedereen probeert je iemand anders te laten zijn.

Ik heb uiteindelijk een zinnetje toegevoegd aan mijn laatste blog, omdat woorden op papier toch vaak anders overkomen dan bedoeld. Dus voor degene die ook iets vonden over mijn slordigheid, misschien schept dit een ander beeld :).

Ps. De foto is genomen op mijn “werkplek”  aan het strand. Hier voel ik me zeker mijn beste zelf!

www.kalinkabekkercoaching.com