,

Het is nooit te laat om uit je comfortzone te stappen!

Volgens mij kan iedereen er wel eens tegenop zien iets te doen waar je minder goed in bent. Voor mij is dat administratief werk. Ik ben slordig, raak papieren kwijt en betaal mijn rekeningen niet gelijk. Ik zorg uiteindelijk wel dat het op orde is, maar dat kost me veel moeite.

Waar ik ook niet goed in ben is mezelf verkopen. Vroeger was ik een heel verlegen meisje. En ook al is die verlegenheid weg, ik ben nog altijd heel bescheiden. Ik hou er nou eenmaal niet van om te zeggen dat ik ergens goed in ben. Maar een belangrijk onderdeel van mijn werk vraagt dat wel van me.

Als goede coach hoor ik natuurlijk ook mijzelf uit te dagen en te ontwikkelen. Tijd om uit mijn comfortzone te gaan dus. Maar voordat ik dat zou doen, besloot ik eerst te onderzoeken wat ik ermee wilde bereiken. Wat vind ik écht belangrijk om te verkopen. Wat wil ik naar buiten brengen en waarom?

Door deze zoektocht werd ik herinnerd aan een van mijn belangrijkste waardes. Oprecht zijn. Ik wil oprecht vanuit mijn hart zoveel mogelijk mensen helpen. Helpen om gelukkiger te worden en een positiever leven te leiden.

Uit je comfortzone is spannend, maar zorgt voor groei. Het is de wildernis trotseren en voor jezelf kiezen. En dat zo bevrijdend zijn. Maar stappen zetten die je niet gewend bent, gaan niet zomaar. Je hebt er vertrouwen en moed voor nodig. Dus doe eerst een stap terug, zodat je weet waarom je iets gaat doen. Zorg dat je weet wat belangrijk voor je is en waar je naartoe wilt. Alleen op deze manier zal je stappen zetten en groeien op een manier die bij jou past.

De ultieme mogelijkheid om uit mijn comfortzone te stappen deed zich vorige week voor. Ik kreeg een referentie die ik graag wil delen. En ook al voelt het delen heel ongemakkelijk, de referentie zegt oprecht wie ik ben.

“Kalinka heeft mij geholpen terug te gaan naar mezelf. Door te kijken naar de successen die ik heb behaald en niet alleen naar de grote uitdagingen die voor me liggen, kan ik meer genieten van wat ik doe. Het klinkt simpel en dat is het ook. Want het werkt. En op de momenten dat het tegenzit omdat er (te) veel problemen op tafel liggen kijk ik naar een mooie foto van mijn gezin. Dat maakt me blij en zet het werk dat ik doe weer in het juiste perspectief.
Dankzij de coaching van Kalinka ben ik boven de operatie gaan staan in plaats van eronder gebukt te blijven. Daar waar veel energie en leiderschap nodig is om (in mijn geval) een succesvolle, multi-culturele verkooporganisatie te managen geeft de coaching zoals Kalinka die biedt inspiratie en verlichting”

Ik ben trots op deze referentie van Dirk Giesen, VP EMEA Parasoft. En nu ben ik extra trots omdat deze referentie ook mij heeft geholpen. Want ook dat heb je nodig. Een helpende hand en vertrouwen. Zoals ook op bovenstaande foto te zien is, waarop mijn zoon zijn zusje helpt om de spannende zee in te gaan. Volledig uit haar comfortzone.

Veel liefs,

Kalinka