,

Durf jij je als manager kwetsbaar op te stellen?

Ik coach managers op verschillende niveau’s. Manager zijn kan best wel eens eenzaam voelen. Of je nou afdelingsmanager bent of CEO.  “ It can be lonely at the top”.

De managers die ik coach hebben allemaal gemeen dat ze een grote verantwoordelijkheid voelen om er een succes van te maken. En ik merk dat het ook deze verantwoordelijkheid kan zijn waar ze op vastlopen. Dat er dan perfectionisme en controle om de hoek komt kijken.

Maar wat zou er gebeuren als je dat eens wat meer los zou laten? Als je jouw medewerkers liet weten dat jij ook niet alle antwoorden wist en dat je hun hulp wel zou kunnen gebruiken?

Uit onderzoek is gebleken (door onderzoeker Brené Brown), dat  NUMMER 1 “vertrouwen winnend gedrag” in organisaties, voortkomt uit het VRAGEN naar HULP. Dit gaat misschien tegen je gevoel in, maar zou jij ook niet meer vertrouwen hebben als jouw medewerkers eerlijk zouden zijn over hoe ze zich voelden? Zou je het werk niet meer toevertrouwen aan je team als ze transparant waren over halen het niet gaan behalen van een deadline of hulp zouden vragen met het aanpakken van een probleem?

Jij kunt dit “vertrouwen winnende gedrag” creëren, door het zelf te laten zien!

Dus ik wil je aanmoedigen om je perfectionisme te laten varen! Kwetsbaarheid is geen teken van zwakte. Het is een weg naar betekenisvolle verbinding met jezelf en met anderen. En daar is moed voor nodig.