,

Wat je aandacht geeft groeit!

Verwachtingen kunnen je een leuk vooruitzicht geven, maar ook frustreren. Het is voor mij altijd weer een uitdaging om hierin een balans te vinden, zoals afgelopen week.

Ik keek ernaar uit. Het zou geen standaard week worden met een dynamiek waar ik van hou. Ik had leuke werk opdrachten, nieuwe werk opdrachten, tijd voor me-time, family time, ik zou jarig zijn, ik mocht assisteren bij een training en ik ging naar het concert van BLØF. Kortom, mijn week kon niet meer stuk.

Vanaf zondagnacht liep het al anders. Mijn dochter had eng gedroomd en hierdoor lag ik zelf ook uren wakker. De maandag begon ik moe en de inspiratie voor mijn werk was ver te zoeken. Ik raakte gefrustreerd door het idee dat ik ’s avonds weg moest, want ik ging liever op tijd naar bed. En ik merkte dat ik geen zin meer had in mijn verjaardag. Kortom ik was chagrijnig en moe en lag op een gegeven moment ook zelf ’s nachts te piekeren. En dit piekeren deed ik vooral, omdat ik (onbewust) probeerde te begrijpen waarom dit nou weer gebeurde. Het zou zo’n leuke week worden!

Gelukkig heeft mijn wakker liggen ook voordelen. Ik heb dan vaak Aha momenten, waar ik ineens alles helder zie en bewust wordt van mijn eigen gedrag. Ik merkte dat ik zelf weer mijn grootste vijand was. Dat ik, door aandacht te geven aan waarom mijn eigen verwachtingen niet uitkwamen, ik alleen maar meer gefrustreerd raakte. Toen dat besef kwam, kon ik weer ontspannen.

Mijn verhaal is wellicht iets kleins, maar ik wilde het gebruiken als voorbeeld om aan te geven dat alles wat je aandacht geeft GROEIT en wordt uitvergroot. Zowel positieve dingen als negatieve dingen in het leven. Dus als je geen aandacht meer geeft aan de dingen die niet gaan zoals je had verwacht, dan krijgt het geen bestaansrecht meer in het nu. Je kunt jezelf ervan bevrijden, waardoor je ruimte krijgt om focus leggen op wat er WEL is. Dat geeft namelijk weer energie en kan je doorgaan met de toekomst!

Deze foto is genomen later in de week en was één van de blije momenten. Ik ga m denk ik toevoegen aan de foto’s voor mijn eigen visualisaties :).